ساخت وبلاگ تلویزیون سامسونگ تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دیجی بروز کاور موبایل تاچ ال سی دی بازی اندروید نمونه سوال امتحانی لوازم جانبی سامسونگ لوازم جانبی اپل لوازم جانبی هواوی خرید اینترنتی
بره موم

varpa

بره موم

بره موم چیست؟ خواص دارویی بره موم ، یکی دیگر از فرآورده های کندوی عسل بره بوم است که ظاهری شبیه به و خواص دارویی فراوانی دارد . شکل آن خمیری و چسبناک و رنگش طیفی از سبز تا قهوه ای تیره را در بر می گیرد

.


بره موم چیست؟

زنبور صمغ خشک شده ی برخی درختان یا جوانه ها را جدا کرده و با بزاقش مخلوط می کند . زنبور از این ماده برای پوشاندن درز های کندو استفاده می کند . بره موم در دمای اتاق نرم و چسبناک است و ممکن است در دماهای مختلف ویژگی های فیزیکی مختلفی داشته باشد .
ترکیب شیمیایی بره موم به متغیر هایی بستگی دارد از جمله ؛
آب و هوای محیط اطراف کندو ، نوع گیاهان موجود در محل جمع آوری ، گونه ی زنبور سازنده ، روز و فصل جمع آوری عسل

بره موم در نواحی حاره ای تفاوت های بسیاری از جمله مواد بیوشیمیایی ، با بره موم های جمع آوری شده در مناطق دیگر دارد اما به طور کلی انواع بره موم ها دارای خواص دارویی مشخصی هستند .


اجزای تشکیل دهنده ی موم زنبور عسل :

موم مشتمل از استر اسید های چرب و الکل هایی با زنجیره ی بلند هیدروکربنی و از نظر شیمیایی غیرفعال است با این حال به وفور در تولید مواد آرایشی به کار برده می شود . همچنین عصاره ی بره موم را از موم جدا کرده و در مصارف پزشکی به کار می برند .


اجزای فرار :

در حقیقت عطر بره موم از مواد فرار موجود در آن به وجود آمده که اصلی ترین این مواد ، ترپن ها هستند . در نواحی گرمسیری بر خلاف استوایی اجزای فرار کمتری در بره موم وجود دارند و اطلاعات کمی در مورد فعالیت بیولوژیکی آن شناخته شده است .


ترکیبات فنلی :

به سبب وجود استر فنیل اتیل کافئیک یا CAPE در ترکیبات شیمیایی بره موم ، برخی خواص شیمیایی حاصل شده اند .


فلانوئید ها :

فلانوئید ها در اکثر گیاهان گلدار موجودند . از تجزیه ی آن ها پینوسمبرین و گلانژین حاصل می شود که مهم ترین ماده در ترکیب بره موم به شمار می رود . فلانوئید موجود در گیاهان طی فرآیندهای بیوشیمیایی در غدد بزاقی زنبور عسل تغییر می کند . مقدار فلانوئید در بره موم از 10 تا 20 درصد متغیر است که می توان آن را بزرگ ترین گروه مستقل شیمیایی موجود در بره موم به حساب آورد . محققان زیادی برای شناسایی و اثر بخشی محتویات فلانوئیدی بره موم در تلاش اند .
بیش از 20 درصد وزن بره موم اروپایی را فلانوئید ها تشکیل می دهند . مهم ترین تفاوت بین فلانوئید گیاهان و فلانوئید بره موم این است که ، فلانوئید موجود در بره موم گلیکوزیدی نیست ؛ یعنی بر این دسته بر خلاف دسته ی دیگر ترکیبات قندی متصل به ساختار بیوشیمایی ندارند و این تفاوت به سبب فرآیند انجام شده توسط زنبور عسل ، به وجود آمده است .
محصولات دیگر کندو ی عسل نیز دارای فلانوئید می باشند . طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه کویمبرا در کشور پرتغال در سال 1995 ، در گرده 0.05 درصد ، در عسل 0.006 درصد و در بره موم 7 درصد موجود می باشد .


نقش بیو فلانوئید ها :

در بیست سال اخیر تحقیقات بسیاری بر بیوفلانوئید ها صورت گرفته و به نوعی این ماده مرکز توجه محققان بوده است .در سال 1974 پاوو آریولا ، پزشک طبیعی درمانی ، ادعا کرد که درباره ی بیوفلانوئید ها بیش از پانصد مقاله ی علمی نوشته شده که در مجلات پزشکی معتبر و معروف چاپ گردیده است .
بیوفلانوئید ها در درمان بیماری های مختلف از جمله عفونت های ریوی ، فشارخون بالا ، تب روماتیسمی ، هموروئید ها ، سیروز کبدی و سقط جنین های خود به خود مفید است .
کارلسون واد در کتاب خود به نام " بره موم انرژی دهنده ی طبیعت " دیدگاهی روشن و واقعی از نقش بیوفلانوئید ها که قوه ی محرک در بره موم هستند ، ارائه داد . بیو فلانوئید موجود در بره موم ویروس ها را غیر فعال کرده و آن ها را به همان صورت نگه می دارند ؛ سطح بیرونی ویروس را غشایی پروتئینی پوشانده است . زمانی ویروس می تواند به دیگر سلول ها آسیب بزند که غشایی پروتئینی آن توسط یک نوع آنزیم تجزیه شود . بیوفلانوئید قادر است این آنزیم را غیر فعال کند در نتیجه ویروس به حالت غیر فعال در بدن باقی می ماند و نمی تواند تکثیر شود . درمان طبیعی بیش از آن که بر نابود کردن عوامل بیماری تاکید داشته باشد ، به حفظ تعادل اکولوژی بدن کمک می کند .
منبع : آراماس
+ نوشته شده در چهارشنبه 18 تير 1399ساعت 16:26 توسط آوا | | تعداد بازدید : 3